filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Sisteme Dejonizimi

 

Sistemi i deionizimit është proces i largimit të mineraleve, përkatësisht joneve kationike dhe anioneve nga uji. Ky proces kryhet nëpërmjet ndërruesve të joneve të cilët janë në proces dhe janë plot me rrëshirë. Uniteti ku ndryshuan jonet kationike quhet ndryshues kationik, uniteti ku ndryshuan jonet e anioneve quhet ndryshues i anionit. Uniteti ku të dyja rrëshirat gjenden së bashku, do të thotë që jonet anionike dhe kationike hiqen, të quajtur (shtrat i përzier).

Uji i papërpunuar që kalon nga ndërruesi i joneve, ndryshoni ngarkesën kationike (Ca, Mg, Na) me jonin H+, megjithatë, ndryshoni ngarkesat anionike (CI, So4, HC03, Si02) me jonin OH të fiksuar në rrëshirën e ndërruesit të anionit. Jonet OH- dhe H+ që i janë dhënë ujit si rezultat i ndryshimeve të joneve bashkohen mes tyre dhe formojnë molekula uji. Uji që pastrohet nga jonet me ngarkesë pozitive dhe negative, ka një raport të lartë pastrimi. Rrëshirat që marrin ngarkesa jonike brenda ujit arrijnë në nivelin e ngopjes pas një kohe. Kjo do të thotë, ata nuk prodhojnë ujë me cilësinë e dëshiruar. Ripërtëritja e rrëshirave të shteruara (pastrimi i joneve të kapura) materializohet me procesin e rigjenerimit. Gjatë rigjenerimit, rrëshira anionike rinovohet me rrëshirë kostike dhe kationike me acid..

Cilësia e ujit të kullimit në Sistemet e Deionizimit Aqualine lidhet me shumë faktorë si; numri i rezervuarit, cilësia e ujit të papërpunuar, lloji dhe sasia e ndryshimit të joneve.

Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!