filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Filtrat e Hekurit, Manganit dhe Arsenikut

 

filtrat e hekurit manganit arsenikut filtra uji filter uji albuji filtrat e ujit kompani filtrash uji filtra uji te lire filtra uji tirane filtri i ujit albuji prl brm

FILTRAT E HEKURIT DHE MANGANIT

Në sajë të mineraleve speciale Filtrat e Hekur-Manganit mund të reduktojnë sasinë e hekurit si dhe manganit deri në vlerat 5ppm në uje dhe ti cojnë në nivele të pershtatshme me nivelin e ujit të pijëshëm dhe në standartet e ujit të përdorëshëm

 (Fe=0,2 ppm – Mn= 0,05ppm).

Këto filtra nuk kanë nevojë për materiale të tjera.

Po ashtu këto filtra largojnë  gazrat si të sulfidit, të hidrogjenit, methanit, dioksidid të lirë të karbonit si dhe përqëndrimet e larta të lëndëvë organike në ujë.

FILTRAT E ARSENIKUT
Arseniku është një element i cili bën pjesë tek grupi i  metaleve dhe jo metaleve dhe është një nga elementet me të zakonshem në ujë, por ai gjithashtu ështe një substancë kancerogjene si dhe toksike.

Arseniku inorganikë më i gjinduri në natyrë është Arsenite(As(III)) si dhe  Arsenate (As(V)).

Tipi dhe shpërndarja e arsenikut përcaktohet nga pH I ujit, redoksi potencial, si dhe prezenca e joneve komplekse siç janë sulfuri, hekuri dhe kalçiumi.

Në shumë zona të botes  shumë njerëz janë ballafaquar me rrezikun e helmimit me arsenik për shkak të ndotjes me arsenik që ndodh natyrshëm në ujërat nëntokësore.

Për këtë arsye Sistemet e Filtrave te Arsenikut përdorën me sukses  për të ulur  vlerat e arsenikut nga vlerat e meparshme.në mënyrë që të arrihen kufijtë e pranuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë nga 50µg / L ne poshtë vlerës  10µg / L

Përderisa shëndeti i njerëzve ka rëndësi, mineralet e përdorura në sistemet tona janë në përputhje me normat botërore të ushqimit.

Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!