filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Sistemet e osmozës së kundërt

Çfarë janë sistemet e osmozës së kundërt dhe llojet e tyre.

sistemet e osmozës së kundërt filtra uji filter uji albuji filteri me i mire i ujit
sistemet e osmozës së kundërt

SERIA E GAMËS AQUALINE

150 m3 / ditë deri në 1650 m3 / ditë,
Osmoza e kundërt është procesi i filtrimit të membranës për marrjen e ujit të pastër, i cili ndan të gjitha mineralet e padëshiruara nga uji, i aplikuar në ujërat ku sistemet konvencionale të trajtimit janë të pamjaftueshme (uji i detit, uji me përçueshmëri të lartë, ujërat e puseve, etj.). Ky proces vazhdon derisa të arrihet ekuilibri osmotik. Osmoza e kundërt është përmbysja e kësaj rryme osmotike. Aqualine Reverse Osmosis Systems siguron me sukses që uji i pastër të merret si rezultat i këtij procesi. Përveç kësaj, sistemet e osmozës së kundërt Aqualine mund të prodhohen në stile të ndryshme dizajni sipas kërkesave të klientit.


TIPARET STANDARD
Enët me membranë FRP
TFC membranat e plagës spirale me diametër 8″.
Pompë centrifugale vertikale me presion të lartë prej çeliku inox AISI304 ose AISI316
ST-37 çelik karboni i lyer me epoksi ose rrëshqitës çeliku inox AISI304
Filtri i fishekut me precizion 5 mikron
Linja me presion të ulët U-PVC PN16
Linja me presion të lartë AISI304 Çelik inox
Valvula fluturuese elektrike e hyrjes
Valvulat e globit rregullues të presionit në daljen e pompës dhe linjën e ujërave të zeza
Ndërprerës me presion të ulët dhe të lartë
Matësit e rrjedhës së ujit të produktit dhe ujërave të zeza
Manometra të glicerinës
Treguesi i përçueshmërisë së ujit të produktit (0-2000µS / cm)
PH matësi i ujit të produktit (opsionale)
Autoflush, shpëlarje automatike dhe sistem larje kimike
Ndërprerësi i ndezjes-fikjes
PLC dhe paneli i operatorit
380 V / 50 Hz / 3 orë
Paneli i kontrollit IP56

KUFIJTË E UJIT HYRËS
Uji i hyrjes TDS: 0 – 2000 ppm
Presioni i punës: ndërmjet 10 dhe 15 bar
Presioni i ujit në hyrje: 2 deri në 5 bar
Nëse fortësia është më shumë se 3, kërkohet doza franceze ASC.
Gama e pH: 6-8
Silicë (SiO2) Toleranca: 25 ppm max. @ 60% efikasitet
Maks. Temperatura e ujit në hyrje = 30º C Max.
Toleranca maksimale e hekurit (Fe): 0.05 ppm, nëse doza ASC është 0.2 ppm
Sulfidi i hidrogjenit nuk duhet të jetë.
Nuk duhet të ketë turbullira (NTU<1)
SDI < 5
Ndotja mikrobiologjike duhet të hiqet

SERIA ALFA E OSMOZËS SË KUNDËRT

This image has an empty alt attribute; its file name is mthumb-1.jpg

SERIA ALFA AQUALINE E SISTEMEVE TË OSMOZËS SË KUNDËRT

1 m3/ditë deri në 30 m3/ditë
Osmoza e kundërt është procesi i filtrimit të membranës për marrjen e ujit të pastër, i cili ndan të gjitha mineralet e padëshiruara nga uji, i aplikuar në ujërat ku sistemet konvencionale të trajtimit janë të pamjaftueshme (uji i detit, uji me përçueshmëri të lartë, ujërat e puseve, etj.). Ky proces vazhdon derisa të arrihet ekuilibri osmotik. Osmoza e kundërt është përmbysja e kësaj rryme osmotike. Aqualine Reverse Osmosis Systems siguron me sukses që uji i pastër të merret si rezultat i këtij procesi. Përveç kësaj, sistemet e osmozës së kundërt Aqualine mund të prodhohen në stile të ndryshme dizajni sipas kërkesave të klientit.


TIPARET STANDARD
Enë me membranë FRP ose çelik inox
Membranat e plagës spirale TFC me diametër 2,5” ose 4”
Pompë centrifuge vertikale me presion të lartë prej çeliku inox SS304 (e disponueshme ndërmjet ALFA 340/440/540/640)
Pompë rrotulluese prej bronzi me presion të lartë (e disponueshme midis ALFA125/140/240)
Kornizë çeliku inox SS304
Filtri i fishekëve 5 mikron
Tuba me presion të ulët dhe të lartë U-PVC / Zonder PN20
Valvula solenoide e hyrjes
Valvulat e rregullimit të presionit në daljen e pompës dhe linjën e ujërave të zeza
Çelësat me presion të ulët dhe të lartë
Matësit e rrjedhës së ujit të produktit dhe ujërave të zeza
Matësit e rrjedhës së ciklit të kundërt (të disponueshëm vetëm në Alfa 340/440/540/640)
Manometra të mbushur me gliserinë
Matësi i përçueshmërisë së ujit të produktit (0-2000µS/cm)
Sistemi i flushit automatik
Ndërprerësi i ndezjes-fikjes
Karta e kontrollit elektronik RO, treguesit e alarmit dhe pozicionit
220 V/50 Hz/1 orë (ndërmjet ALFA 125/140/240)
380 V/50Hz/3h (ndërmjet ALFA 340/440/540/640)
Paneli i kontrollit IP56

KUFIJTË E UJIT HYRËS
Uji i hyrjes TDS: 0 – 2000 ppm
Presioni i ujit në hyrje: 2 deri në 5 bar
Gama e pH e ujit në hyrje: 6-8
Toleranca e silicës (SiO2): Maksimumi 25 ppm
Temperatura minimale dhe maksimale e ujit në hyrje (10ºC – 30ºC)
Toleranca maksimale e hekurit (Fe): 0,05 ppm, nëse doza ASC është 0,2 ppm
Sulfidi i hidrogjenit nuk duhet të jetë.
Nuk duhet të ketë turbullira (NTU <1)
Pa vaj apo yndyrë
SDI <5
Nuk duhet të ketë ndotje mikrobiologjike

SERIA E BUXHETIT TË OSMOZËS SË KUNDËRT

SISTEMET E OSMOZËS SË KUNDËRT TË SERIVE BUXHETORE

720 lt / ditë – 75 m³ / ditë Çelik inox,
Osmoza e kundërt është procesi i filtrimit të membranës për marrjen e ujit të pastër, i cili ndan të gjitha mineralet e padëshiruara nga uji, i aplikuar në ujërat ku sistemet konvencionale të trajtimit janë të pamjaftueshme (uji i detit, uji me përçueshmëri të lartë, ujërat e puseve, etj.). Ky proces vazhdon derisa të arrihet ekuilibri osmotik. Osmoza e kundërt është përmbysja e kësaj rryme osmotike. Aqualine Reverse Osmosis Systems siguron me sukses që uji i pastër të merret si rezultat i këtij procesi. Përveç kësaj, sistemet e osmozës së kundërt Aqualine mund të prodhohen në stile të ndryshme dizajni sipas kërkesave të klientit.


TIPARET STANDARD
Enë me membranë FRP ose çelik inox
TFC Membranat e plagës spirale me diametër 2,5” dhe 4”.
Pompë centrifugale vertikale me presion të lartë prej çeliku inox SS304 (pajisje BT 340-BT1540)
Pompë rrotulluese prej bronzi me presion të lartë (për pajisjet BT 125/1 -BT 240)
St-37 rrëshqitës çeliku me karbon të lyer me epoksi
Filtri i fishekut me precizion 5 mikron
Tuba me presion të ulët dhe të lartë U-PVC / Zonder
Valvula automatike Valvula solenoid
Valvula e rregullimit të presionit në daljen e pompës dhe linjën e ujërave të zeza (pajisjet BT 340 – BT1540)
Ndërprerës me presion të ulët
Matësit e rrjedhës së ujit të produktit dhe ujërave të zeza
Manometra të glicerinës
Treguesi i përçueshmërisë së ujit të produktit
Karta e kontrollit elektronik RO
220 V / 50 Hz / 1 orë (për pajisjet BT 125/1 -BT 240)
380 V / 50 Hz / 3 orë (ndërmjet BT 340-BT1540)
Sistemi i dozimit antiskalant nuk përfshihet

KUFIJTË E UJIT HYRËS
Uji i hyrjes TDS: 0 – 2000 ppm
Presioni i ujit në hyrje: 2 deri në 5 bar
Gama e pH e ujit në hyrje: 6-8
Toleranca e silicës (SiO2): Maksimumi 25 ppm
Temperatura minimale dhe maksimale e ujit në hyrje (10ºC – 30ºC)
Toleranca maksimale e hekurit (Fe): 0,05 ppm, nëse doza ASC është 0,2 ppm
Sulfidi i hidrogjenit nuk duhet të jetë.
Nuk duhet të ketë turbullira (NTU <1)
Pa vaj apo yndyrë
SDI <5
Nuk duhet të ketë ndotje mikrobiologjike

TRAJTIMI I UJIT SIPËRFAQËSOR AQUALINE

PSP30869-02 Water & Process Technologies, E4H and E8 Series Brackish Water Reverse Osmosis (BWRO) product line of RO pretreatment equipmentE8 50,000 – 700,000 gpd Flow RateDI 3000×5000

TRAJTIMI I UJIT SIPËRFAQËSOR

1 m3/ditë deri në 30 m3/ditë
Osmoza e kundërt është procesi i filtrimit të membranës për marrjen e ujit të pastër, i cili ndan të gjitha mineralet e padëshiruara nga uji, i aplikuar në ujërat ku sistemet konvencionale të trajtimit janë të pamjaftueshme (uji i detit, uji me përçueshmëri të lartë, ujërat e puseve, etj.). Ky proces vazhdon derisa të arrihet ekuilibri osmotik. Osmoza e kundërt është përmbysja e kësaj rryme osmotike. Aqualine Reverse Osmosis Systems siguron me sukses që uji i pastër të merret si rezultat i këtij procesi. Përveç kësaj, sistemet e osmozës së kundërt Aqualine mund të prodhohen në stile të ndryshme dizajni sipas kërkesave të klientit.

Ndër teknologjitë e përdorura janë koagulimi-flokulim-reshjet e thjeshta ose lamelare për të sqaruar ujërat e turbullta dhe humike, filtrimi i shpejtë i rërës me presion ose graviteti, filtrim i ngadalshëm i rërës; shkëmbim jonesh për trajtimin e ujit të fortë, shkëmbim jonesh dhe osmozë të kundërt për shkripëzimin; trajtim biologjik për heqjen e lëndëve organike, adsorbimin e karbonit të aktivizuar për metodat e dezinfektimit, klorinimit, ozonimit dhe ultravjollcë.


KOAGULIMI
Shtimi i disa kimikateve në ujë mund të modifikojë lëndët e ngurta të pezulluara dhe materialin koloidal, i cili nuk do të precipitojë vetë, duke bërë që “Flocs” të rritet në madhësi dhe kështu të precipitojë më lehtë. Koagulimi është përzierja e shpejtë e ujit duke shtuar substanca kimike, duke destabilizuar lëndët e ngurta koloidale dhe të pezulluara dhe duke kombinuar substanca të ngurta të destabilizuara.


FLOKULIMI
Pas koagulimit, “Flocs” priren të grumbullohen ose të lidhen së bashku në Flokë më të mëdhenj. Kjo mund të ndihmohet nga përzierja e ngadaltë, ose mekanikisht ose me flluska ajri ose përzierje hidraulike.


FILTRIMI
Filtrimi është procesi i kalimit të ujit përmes mjedisit filtrues me qëllim që të mbahen lëndët e ngurta të pezulluara që nuk janë precipituar në ujin e papërpunuar që mpikset me kimikate dhe për të marrë ujë të pijshëm me cilësi të lartë.

Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!