filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Sistemet e filtrimit per ujerat siperfaqesor

 

Sistemet e filtrimit per ujerat siperfaqesor albuji filtra uji

TRAJTIMI PER UJERAT SIPERFAQESOR

Ndër të tjera, teknologjia e koagulimit dhe flokulimit të thjeshtë ose lamelare përdoret për të qartësuar ujërat me dhe ose me baltë, filtrimin e rërës kuarci me gravitetin ose presionin, filtrimin e ngadaltë të rërës kuarci, procesin e shkëmbimit të joneve për ujin e fortë, procesin e shkëmbimit të joneve dhe procesin e osmozës së kundërt për enkriptim, trajtim biologjik për heqjen e lëndëve organike, karbon aktiv për përthithjen e dezinfektantëve, klorinim, ozonim dhe rrezatimin Ultra Violet.

KOAGULIMI

Duke shtuar disa lloje kimikatesh në ujë, mund të bëjmë të mundur kapjen e disa lëndëve të ngurta pezull dhe materialit koloidal që nuk precipitojnë vetë, bëjmë të mundur që grimcat të rriten në madhësi dhe kështu të precipitojnë më lehtë. Koagulimi është përzierja e ujit të shpejtë duke shtuar disa substanca kimike, duke destabilizuar kolodiale dhe lëndë të ngurta pezull, duke destabilizuar substanca të ngurta.

FLOKULIMI

Pas koagulimit, grimcat tentojnë të përshpejtohen dhe të lidhen së bashku në grimca më të mëdha. Kjo mund të ndihmohet nga përzierja e ngadaltë ose mekanikisht ose nga flluska ajri ose përzierja hidraulike.


FILTRIMI

Filtrimi është një proces i kalimit të ujit përmes një materiali filtri për të mundësuar kapjen e lëndëve të ngurta të pezulluara që nuk janë precipituar nga uji që është mpiksur me kimikate për të marrë ujë të pijshëm me cilësi të lartë.

Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!