filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Sisteme Dejonizimi

 

Sisteme dejonizimi filtra uji albuji filteri i ujit

Sisteme  dejonizimi janë proces i heqjes së mineraleve nga uji, veçanërisht joneve kationike dhe anionike. Ky proces kryhet nga shkëmbyesit e joneve. Njësitë që kanë shkëmbyes jonikë kationikë quhen shkëmbyes jonikë kationikë dhe njësitë që kanë shkëmbyes jonikë anionikë quhen shkëmbyes jonikë anionikë. Njësitë që kanë lloje të shkëmbyesve të joneve quhen Mixbed.

Uji që kalon nëpër shkëmbyesin e joneve shkëmben jonet kationike (Ca, Mg, Na) me jonet H+ dhe jonet anionike (CI, So4, HC03, Si02) me jonet OH.

Jonet OH- dhe H+ të cilat i shtohen ujit gjatë procesit të shkëmbimit të joneve bashkohen me njëri-tjetrin dhe formojnë molekula uji.

Uji që është pastruar nga jonet pozitive dhe negative ka një shkallë të lartë pastërtie. Rrëshirat që ngarkohen gjatë procesit arrijnë ngopje, kështu që nuk prodhojnë ujë të cilësisë së lartë. Ripërtëritja e rrëshirës së ngopur bëhet gjatë procesit të rigjenerimit. Gjatë procesit të rigjenerimit, rrëshira anionike rigjenerohet me sodë kaustike, ndërsa rrëshira kationike me acid.

Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!