filtra uji, filter uji | Albuji THE BEST

Impiante osmoze uji, me ultrafilter ~ per uje te pijshem

Një impiant uji me osmozë të kundërt përbëhet nga një membranë gjysmë e përshkueshme. Kjo do të thotë se është i përshkueshëm nga disa lloje të substancave. Është e njëjta membranë që gjendet tek bimët. Kjo e bën atë të përdorshëm për osmozë të kundërt, ku rezultati i dëshiruar është të lihen ndotësit pas dhe të lihet uji i pastër të depërtojë. Membranat që përdoren për osmozë të kundërt janë bërë shpesh prej poliamide, pasi ky material ka një përshkueshmëri të lartë ndaj ujit dhe nga ana tjetër është i papërshkueshëm nga substanca të tjera, si kripërat dhe mineralet, prandaj edhe emërtimi “gjysmë i përshkueshëm”.

Impianti i osmozes te ujit | Perdorimi

Sistemi i osmozës së kundërt mund të përdoret ne menyre te mrekullueshme si në shtëpi private, por është gjithashtu i përhapur në industri, ku uji i pastër është një domosdoshmëri. Në kontekstet industriale, këto sisteme do t’ju duhen shpesh në laboratorë, çerdhe, lavazhe, sisteme ftohjeje etj., ku pas përdorimit të ujit nuk duhet të ketë mbetje në sipërfaqe, gjë që me kalimin e kohës zvogëlon div. jetëgjatësia e pajisjes.

Në shtëpinë private, bima, siç u përmend më parë në artikull, mund të përdoret për të pastruar ujin, i cili më pas mund të përdoret si ujë i pijshëm. Nëse dyshoni nëse do të përfitoni nga një sistem osmozë në shtëpi, ju lutemi na telefononi në 82 30 30 20 dhe ne do të flasim për nevojat tuaja.

SISTEME FILTRIMIT TE UJIT ME OSMOZE TE KUNDERT

Sistemi i filtrimit me osmoze te kundert per perdorim shtepiak filtron ujin qe vjen nga rrjeti. Ata operojne me parimin e osmozes se kundert dhe eleminojne papastertite qe mund te gjenden ne rrjetin e ujit te pijshem. Me keto impiante ju mund te prodhoni uje te paster krista, te fresket dhe te shendetshem per te pire dhe per te gatuar. Keto impiante largojne nitratet, bakteriet, viruset, klorin, pesticidet dhe te gjithe ndotesit e tretur ne ujin e pijshem.

 

CFARE ESHTE OSMOZA E KUNDERT?

Osmoza eshte nje proces natyror i njohur per me shume 200 vite, ne te cilen jane bazuar sistemet e filtrimit me osmoze te kundert. Muret e qelizave te gjalla jane membrane natyrore gjysempercuese. Kjo do te thote qe membranat jane selektive, disa materiale mund te kalojne neper to, te tjere jo. Figura ilustron osmozen dhe selektivitetin e membranave. Natyra gjysempercuese e membranave lejon ujin te kaloje shume me lehte se sa mineralet e tretura.

Ne qofte se dy tretesirat me perqendrime te ndryshme kriperash jane te ndara nga nje membrane gjysempercuese, uji me perqendrim me te vogel kerkon te holloje tretesiren me te perqendruar: ky eshte fenomeni i osmozes.

Kur mbi tretesiren e perqendruar ushtrohet presion, drejtimi i ujit neper membrane eshte i kundert dhe keshtu eshte procesi i osmozes se kundert.

Aftesia e membranes per te kaluar ujin ne menyre selektive eshte e pandryshueshme, ndryshon vetem drejtimi i rrjedhjes se ujit.

 


Impiante uji | Produkte


S17RP-Cmimi 29.000 Lek
Sistem filtrimi R.O. me 5 faza me pompë.
Sasia e ujit të prodhuar nga R.O.: 190 litra.
Depozita: 12 litra.
S3 (RO-102A)
S37R-Cmimi 27.000 Lek
Sistem filtrimi R.O. me 5 faza pa pompë.
Sasia e ujit të prodhuar nga R.O.: 190 litra.
Depozita: 12 litra.

S57RPE-Cmimi 35.000 Lek
Sistem filtrimi R.O. me 5 faza me pompë Sasia e ujit të prodhuar nga R.O.: 190 litra Depozita: 12 litra Kontrolluesi mikrokompjuterik ( T.D.S. dhe Auto Flush)

D1 (RO-116)
D13RPG-Cmimi 600 Euro
Sistem R.O. me rrjedhje direkte.
Sasia e rrjedhjes së ujit të prodhuar nga R.O.: 1135 litra

J27R-Cmimi 35.000 Lek
Poshtë lavamanit me pompë.
Sistem kompakt filtrimi R.O. me 5 faza. Sasia e ujit të prodhuar nga R.O.: 190 litra Depozita: 8 litra.

Ultrafilter U50-Cmimi 15.000 Lek
Faza e parë: Filtër PP
Faza e dytë: Filtër G.A.C.
Faza e tretë: Filtër C.T.O
Faza e katërt: Filtër membranë UF.
Faza e pestë: Antibakterial G.A.C.

J17RP-Cmimi 35.000 Lek
Sistem kompakt filtrimi R.O. me 5 faza me pompë.
Sasia e ujit të prodhuar nga R.O.: 190 litra.
Depozita: 8 litra.
Kontrolluesi mikrokompjuterik.
Lajmërues për të ndërruar filtrat.

WD27RP-Cmimi 700 Euro
-Sistem RO me 4 faza
-Sasia e ujit te prodhuar:190/290/378 litra -Kapaciteti:
-Uje i ftohte: 2 litra
-Uje i ngrohte:10 litra
-Uje i nxehte: 2 litra
 
Kliko ketu
Na kontaktoni ne Whatsapp
Pershendetje nga Albuji,
Ju lutem klikoni butonin "Kliko ketu"
per te biseduar ne Whatsapp
Ose vendosni numrin tuaj te telefonit tek ikona e Messenger ( Facebook ) qe tju kontaktojme.
Faleminderit!